Met header, variant 3

Met een animatie maak je simpel wat complex is. Animaties zijn zeer geschikt om ingewikkelde onderwerpen uit te leggen. Daarom kun je in de header een JSON-gebaseerd animatie plaatsen. De bestandsgrootte van is meestal maar een paar KB. Het gaat dus niet ten koste van je laadtijd.

LottieFiles zijn animatiebestanden die je kunt gebruiken voor je website, app of social media. Ze zijn klein, schaalbaar en interactief, waardoor ze ideaal zijn om je boodschap over te brengen op een leuke en aantrekkelijke manier.

LottieFiles zijn een type animatiebestand waarmee ontwerpers complexe animaties kunnen maken en delen in een klein bestandsformaat. Ze zijn ontwikkeld door Airbnb in 2017 als een manier om de gebruikerservaring op hun platform te verbeteren. LottieFiles gebruiken JSON-gegevens om vectoranimaties te maken die gemakkelijk kunnen worden geschaald en gemanipuleerd zonder verlies van kwaliteit. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van LottieFiles is hun kleine bestandsgrootte. Dit maakt ze ideaal voor gebruik op websites en mobiele applicaties waar laadtijden van cruciaal belang zijn.

Bovendien kunnen ze, omdat ze op vector gebaseerd zijn, gemakkelijk worden geschaald zonder verlies van kwaliteit. LottieFiles werken door animaties te exporteren als JSON-gegevens. Deze bestanden kunnen vervolgens worden gebruikt met de Lottie-bibliotheek om de animatie op een website of mobiele applicatie te renderen.

Over het algemeen biedt LottieFiles een eenvoudige manier om hoogwaardige animaties te maken en te delen terwijl de bestandsgroottes klein blijven. De veelzijdigheid en gebruiksgemak maken ze een aantrekkelijke optie voor iedereen die boeiende animaties aan hun projecten wil toevoegen.


Lightweight, scalable animations for your ads and social media LottieFiles takes away the complexity from motion design. It lets you create, edit, test, collaborate and ship a Lottie in the easiest way possible.